Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Rockwave



Πλησιάζει το Rockwave!Τα σχήματα έχουν ενδιαφέρον και φέτος.Θα γούσταρα πολύ ας πούμε να δω Offspring που άκουγα τόσο πολύ μικρότερος.Μάλλον δεν θα πάω για διάφορους λόγους πάντως.Πολλοί θα χαρούν και με το ότι έρχονται και οι Opeth...Εγώ όμως δεν έχω ακούσει αρκετά το συγκρότημα αυτό για να πάω να το δω.
Ο σκοπός που ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο είναι για να θυμιθώ το πρώτο rockwave που είχα πάει πριν μερικά χρόνια και να μιλήσω για κάποια μπάντα που ανακάλυψα.Ήταν καλοκαίρι του 2004.Πήγα σε 2 μέρες , μία rock και μια metal (ήταν 5 τότε).Το σχήμα της μεταλ μέρας που πήγα ήταν :Νightfall,Queensryche,Nightwish,Judas Priest.H rock ήταν : Film , T.S.O.O.L. , Starsailor, HIM ,Placebo.
Καλοί όλοι, περάσαμε τέλεια.Ένα συγκρότημα που δεν ήξερα ήταν οι Film.Ελληνικό συγκρότημα που έπαιζε alternative rock (δεν ήταν mainstream τοτε......) και ψιλοάγνωστο στη χώρα γενικά.Έπαιξαν μερικά τραγουδάκια και μου άρεσε ο ήχος τους γενικά.Γυναικία φωνή (Ελένη Τζαβάρα) αγγλόφωνη μπάντα με επιρροές που βαριέμε να ψάχνω να λέω.Έγιναν οι αγαπημένοι των Placebo που τους ζητούσαν συχνά να κάνουν support.
Μετά από λίγο καιρό από τη συναυλία πήρα το CD τους no luggage.Αναγνώρισα τραγούδια από τη συναυλία και ανακάλυψα καινούρια.Έγιναν ένα από τα συγκροτήματα που ακούω πολύ ευχάριστα.
Το δεύτερο album που έβγαλαν oi Film ήταν το Angel B.Εξελιγμένος ο ήχος τους , πιο ώριμος και γεμάτος με καταπληκτικά κομμάτια.
Έκαναν διάφορες συναυλίες στη Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό , αλλά δεν έτυχε να τους δω κάπου αλλού εγώ γιατί άιντε ψήσε κάποιον να δει τους Film παρέα...
Πριν κανένα χρόνο πλέον η τραγουδίστρια του συγκροτήματος αποχώρισε χωρίς να ακουστεί ο λόγος πουθενά.Έτσι η μπάντα έμεινε στάσιμη σε κάποιους τομείς και τώρα νομίζω ψάχνει νέα φωνή.
Η Ελένη Τζαβάρα έχω την αίσθηση ότι συνεργάζεται με τον Μιχάλη Δέλτα δισκογραφικά τώρα τελευταία και θα ψάξω να βρω το καινούριο της υλικό.
Αυτά για τους Film.

Tώρα σχόλια σε points για τα Rockwave

-Πόσο θα ήθελα να δω Marilyn Manson και Garbage πάλι παρέα στη σκηνη
-Γίνεται λίγο Reggaewave φέτος?
-5 συγκροτήματα στη σειρά, αυτό είναι!(τι μπουζούκια και απομιμήσεις(με όλον τον σεβασμό στα μπουζούκια))
-μην κάνετε το rock mainstream , χάνει την αξία του
-Τeravibe!Γαμάτα στη φύση!
-Καλά να περάσετε όσοι πάτε

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να ξέρεις ή να έχεις ακούσει πολύ ένα rock/metal συγκρότημα για να πας σε συναυλία τους. Το καλό (προσωπική άποψη) με αυτά τα είδη είναι ότι και οι studio ηχογραφήσεις τους έχουν μια κατεύθυνση προς τη live αίσθηση, δηλαδή τι ακούς το cd τι μια συναυλία είναι το ίδιο σχεδόν!!! (ρε μ@#$%α τι θα γίνει, μας γέμισες blogs! :P )

pop-αρι είπε...

Έλα ντε, έχω φτιάξει πολλά.Ποιός να σε εσύ όμως?Το Μπασίλη?

pop-αρι είπε...

Και έχω πάει και σε συναυλία που δεν έχω ακει τόσο τη μουσική τους , αλλά ήξερα τι παίζουν περίπου...